Dne 05.07. se je štirinajst  članov odpravilo na tradicionalni tri dnevni kolesarski izlet. Letos smo obiskali Kozjansko in Hrvaško Zagorje.

 Prvi dan , v četrtek nas je pot vodila preko Planine, Gorice pri Slivnici, Sv. Štefana , Tinskega, Ločneca, Šmarja pri Jelšah, Sp. Mestinja, Podčetrtka, do mesta dvodnevne nastanitve na domačiji Haler v Olimju. Čas za krajši postanek smo si privoščili ob Slivniškem jezeru, ob panoramskem razgledu s Tinskega vrha in »prisilnem obisku » gostilne, na povabilo našega dolgoletnega znanca Jake Rihtariča v Šmarju pri Jelšah. Na mojem domu nas je čakalo nekaj sveže pečenih rogljičkov ,ter golaž. Še pred nevihto smo uspeli doseči cilj v Olimju. Po nastanitvi v zares prijetnih apartmajih smo večer zapolnili s piknikom .

 Naslednji dan,  petek, 06.07. smo kolesarili po Hrvaškem Zagorju. Mejo smo prečkali na maloobmejnem prehodu Podčetrtek. Kolesarili smo tik ob meji do Miljane, kjer zavijemo v smer dvorca Veliki Tabor. Dvorec, ter sam dostop po tlakovani cesti, nobenega kolesarja ne pustita ravnodušnega. Nekaj prijetnega spusta, mimo vasi Zagorska Sela ob zapuščeni železniški progi Kumrovec – Imeno in že smo v muzeju na prostem Kumrovec. Čas in prostor v senci je bil pravšnji za popravilo zračnic in obujanje spominov. Zapletov z veljavnimi dokumenti zaradi možne prijave mednarodnega incidenta ne gre razlagati, vendar poudariti moram srečen razplet in obilico smeha ob tem. V hudi pripeki smo kolesarili preko mejnega prehoda Bistrica ob Sotli,  Polja ob Sotli, Imenega, do Olimja. Krajši popoldanski počitek in obisk golf igrišča Amon. Učna podlaga g. Jožeta, prizadevnost slušateljev in prijeten popoldanski čas, sta bila dovolj za nekaj prefinjenih golf udarcev, katere smo izvedli seveda le na vadbenem prostoru igrišča.

 Sobota, 07.07.  povratek proti Sevnici. Olimje, Imeno, Virštanj , Lesično, kavica v Kozjem. Sledil je »zloglasni podsreški klanec« , kateri pa izgublja na veljavi, saj ga vsi suvereno obvladamo. Nekaj sence v Koprivnici se je prav prileglo. Stanetova pot skozi Veliki Dol in Anže v Brestanico je bila pravo odkritje za utrujene noge. Po ustaljeni poti ob levem bregu Save smo v  Sevnico prispeli še pred najbolj vročim delom dneva ob 12.45 uri.

 Vseskozi smo imeli mobilen servis in spremljavo po zaslugi Nike in Lize, le sopotnikov jima ni uspelo privabiti, z izjemo Romanove tehnične okvare tik pred domom. To je odraz odlične fizične in psihične pripravljenosti udeležencev. Nika, Liza, hvala!

  Hvala tudi Jaki Rihtariču, staršem in sestri Barbari za pogostitev, kolektivu Haler za prijetno bivanje, golf učitelju g. Jožetu in hrvaškim možem postave… .

 

  Družili in kolesarili smo: Šalamon Slavi, Strlekar Roman, Traven Janez, Traven Stane, Ceglar Alojz, Guček Bine, Guček Vlasta, Košmerl  Zvone, Košmerl Brigita, Stegne Igor, Stegne Joži, Podlogar Nika, Kosaber Liza, Kosaber Robert

 

Robert  Kosaber

Odgovori