V soboto 2.2.2013  nas  je v sklopu sodelovanja med KD Sevnica in KK Adria Mobil obiskala najmlajša selekcija kolesarjev KK Adria Mobil s svojima trenerjema in spremljevalci. Kondicijski trening smo izvedli s pohodom na Lisco, od Posestava Mastnak po planinski poti skozi Cirje, vrnili pa po sončni cesti. Po razmočenem pobočju  Lisce je mrgolelo 16 novomeščanov in trije naši fantje pod vodstvom Sandija Papeža in Srečka Glivarja. Nadebudni mladi kolesarji so trening opravili z odliko, saj že polni energije komaj čakajo, da v sredini februarja končno sedejo na kolesa.

 Poleg glavnega namena pridobivanaja kondicije, je bil obisk namenjen tudi nekaterim našim sevniškim mladeničem, ki bi se želeli pobliže seznaniti s kolesarskim športom.  Že decembra se je med pogovorom z trenerjem dečkov v KK Adria Mobil Sandijem Papežem pričela iskriti ideja o možnostih za načrtno vzgojo mladih kolesarjev v Sevnici. Projekt je v le lastnih okvirih društva skoraj neustvarljiv, s pomočjo našega največjega kolesarskega kluba in veliko domače volje, pa ima zagon treningov mlajših selekcij v Sevnici že realnejšo podobo. V okviru društva bi bilo smiselno delo z mladimi , ko se le ti uvajajo v ritem kolesarskega treninga, seveda tudi tekmovanj, nato pa jim omogočiti napredovanje v sredini, kjer so na voljo znanje in kvaliteten  proces treninga na profesionalen nivoju. Vse to nam omogoča sodelovanje s KK Adria Mobil, potrebno pa bo storiti še nekaj organizacijskih načrtov znotraj društva.

  Za sam začetek bi pričeli z delom v majhni skupini, čas pa bo pokazal velikost interesa mladih in tudi naše sposobnosti pri vodenju vsekakor zahtevnega projekta. Ker v mozaiku še manjkajo nekateri kamenčki, ne moremo projekta prestaviti kot živega, upamo pa , da bodo Aljaž, Gaber, Luka, ki že vneto trenira kot starejši mladinec pod okriljem KK Adria Mobil, lahko izponili svoje želje, Sevnici pa dodali še močnejši pridih kolesarskega kraja z naložbo za prihodnje.

Robert Kosaber

 

 

Odgovori