mega millions

Na idejo Jerneja Klinca smo v juliju  s kolesom in tudi drugače povezali  kraja, kjer je deloval oče prve slovenske knjige Primož Trubar. S podporo močne spremljevalne ekipe ( Liza Kosaber, Nika Podlogar, Meta in  Marjan Bojanc) sva  Jernej Klinc in Robert Kosaber v petih dneh prekolesarila pot, po kateri so verjetno tudi potovali »Katekizem« in »Abecedarium« še dišeči po tiskarski barvi v svojo domovino.

 Mesto Tubingen, hišo tedanje tiskarne, cerkev njegovega službovanja in grob smo si ogledali v nedeljo  s pomočjo naših  tam živečih sorodnikov, kateri so nas tudi gostoljubno sprejeli. S kolesarjenjem sva pričela v ponedeljek ob 07.00. Cilj prve etape je bil  avtokamp v kraju  Kassebronn ob Bodenskem jezeru, kajti spremljevalna ekipa je bila na poti  z avtodomom , kjer smo prenočevali.

Prva etapa je potekala po pokrajini »Schwabische alps« , po zelo razgibanem terenu med500 in900nmv, ter spustom k Bodenskem jezeru, ob jezeru pa še 40km po turistični kolesarski stezi. (185km,1800nmv);

Druga etapa že po zahtevnejšem terenu  do Garmisch Partenkirchena. Kot zanimivost navedem, da sva  avstrijsko nemško mejo od jezera  Plansee proti GaPa  prevozila po 10km makadamu, ki tudi to ni bil vseskozi.( 165km, 2000nmv)

Tretja etapa od GaPa  do vznožja Grossglocknerja  v Zeller Fusch, skozi alpsko pokrajino jezer in prelazov( Sylvenstainsee, Achensee, Zillertal, Gerlospass). Zanimiva, dolga in tudi naporna. (210km, 2200nmv)

Četrta »kraljevska« etapa preko Grossglocknerja do Krajnske Gore. Klanec, dež, mraz so pustili nepozabni pečat.(205km. 3500nmv)

Peti dan počitek, le skok na Vršič. (26km, 825nmv)

V soboto še zadnja etapa s Krajnske Gore do Loke. Pridružil se nama je tudi Miran Vovk, ter Vesna v spremljevalni ekipi. (160km, 800nmv)

V Loki prijazen sprejem in že obujanje spominov, kateri ostanejo za vedno. Še enkrat hvala vsem spremljevalcem in prijateljem, kateri so nas gostili na poti.

                                                                                                                    Robi

Odgovori