Od zore do mraka 2009

Člani Kolesarskega društva Sevnica smo na dan praznika Občine Sevnica, 12. novembra, ponovno opravili celodnevno kolesarjenje po občini Sevnica. Letos smo obiskali sedeže vseh desetih krajevnih skupnosti v občini.

Na pot smo se ob 7. uri v mrzlo jesensko jutro izpred občinske stavbe na Glavnem trgu odpravili: Alojz Ceglar, Cveta Fakin, Željko Jurkošek, Robert Kosaber, Zvone Košmerl, Johan Pohar, Bojan Resnik, Roman Strlekar, Slavko Šalamon in Stave Traven.

Na startu nas je pozdravil župan Srečko Ocvirk s sodelavci. Potem smo se ustavili na sedežu KS Sevnica, v Naselju heroja Maroka, kjer nas je sprejel tajnik Vinko Radišek. Po dolini Sevnične smo kolesarili na Zabukovje, kjer nam je lepo urejene prostore novega doma pokazal predsednik KS Zabukovje, Janez Podlesnik. Iz Zabukovja smo se preko Trnovca in Pokleka spustili do sedeža KS Blanca. Iz Blance smo se preko mostu na HE Blanca peljali preko Impoljce na sedež KS Studenec. Po postanku in čaju v gostilni Janc smo preko Hubajnice prisopihali na sedež KS Primož, od tam pa preko grebena Malkovca na sedež KS Tržišče. Od tam smo kolesarili na sedež KS Krmelj, kjer smo se v gostišču Barbara okrepčali z malico. Potem smo se ustavili na sedežu KS Šentjanž, od tam pa smo preko Brunka in Jablanice kolesarili na sedež KS Boštanj, kjer so se nam pridružile še nekatere naše članice. Od tam smo po kolesarski stezi in preko brvi na Šmarčni kolesarili na sedež KS Loka, od tam pa so se Lojze, Željko, Robert in Johan za zaključek povzpeli na Lisco, ostali pa nazaj v Sevnico. Celodnevno kolesarjenje smo zaklučili ob 16.30 uri v gostilni Vrtovšek.

V lepem sončnem vremenu smo prekolesarili preko 100km poti, s 1500m višinske razlike, Lisca tu ni všteta. Za zaključek sezone je bila to zanimiva in ravno prav naporna izkušnja.

Nekaj slik si lahko ogledate TUKAJ.

Odgovori