Koroška 2003

[nggallery id=14]
10 članov KD Sevnica se je 15. in 16. avgusta odpravilo na dvodnevni kolesarski izlet na Koroško.

Na pot smo se odpravili: Cveta Fakin, Judith Zgonec, Brigita Košmerl, Stane Traven, Janez Traven, Slavko Šalamon, Jože Lekše, Bine Guček, Pavel Perc in Zvone Košmerl.

V lepem vremenu smo prvi dan kolesarili iz Sevnice preko Celja, Polzele, Šmartnega ob Paki, Šoštanja, Zavodenj in prelaza Sleme (1096 m) do Črne na Koroškem, Mežice in Poljane pri Prevaljah, kjer smo prespali v Gostišču Krivograd. Tja smo prispeli po 6 urah aktivne vožnje in prevoženih 127 km. V gostišču smo ob prijazni lastnici Sonji in njenih sodelavcih preživeli prijetno popoldne, nekaj časa je ostalo še za ogled okolice, večer pa je ob pesmi in cvičku ter lokalnih dobrotah kar prehitro minil.

Drugi dan nas je pot vodila v Prevalje, Ravne, Kotlje, Slovenj Gradec, Mislinjo, Velenje, Arjo vas, Celje in preko Zidanega mosta nazaj v Sevnico. Domov smo prispeli po 5 urah vožnje in 115 km.

Bilo je prijetno. Naša skupina, ki se vsako leto odpravi na drug konec SLovenije, se povečuje. Za nami je kolesarsko potovanje v zanimiv konec naše Slovenije, kjer smo na vsakem koraku spoznavali prijazne ljudi. In to tudi nekaj velja. Kam gremo naslednje leto?

Odgovori