Kras in vipavska dolina 2009

Že nekaj časa je med nami tlela misel o kolesarjenju po tem lepem koncu Slovenije in letos smo jo uresničili.

9. julija smo se iz Sevnice s kolesi do Zidanega mosta in od tam naprej z vlakom do Divače odpravili: Lojze Ceglar, Cveta Fakin, Bine in Vlasta Guček, Robert Kosaber, ki je prikolesaril do Borovnice, Brigita Košmerl, Jožica Stegne, Roman Strlekar, Slavko Šalamon, Stane Traven, Lidija Udovč in Marjan Železnik, v kombiju pa je dogajanje zaradi višje sile spremljal Zvone Košmerl.

Čeprav je bilo vreme po celotni Sloveniji bolj žalostno, smo mi kot ponavadi imeli srečo in po začetni plohi v Divači začeli in končali kolesarjenje po suhem.

Prvi dan smo iz Divače kolesarili v Lipico, Sežano, Tomaj, Dutovlje, Komen, Vojščico, Kostanjevico na Krasu, Opatje selo, Miren, Volčjo Drago, Vogrsko, Šempas in v naš končni cilj Črniče – turistična kmetija Arkade – Jordan in Silva Cigoj. Prevozili smo 102 km.

V naši bazi smo se imeli v družbi družine Cigoj, iz katere izhaja tudi Maja, vinska kraljica Slovenije za leti 2005 in 2006, izredno prijetno. Razvajali so nas s kvalitetnimi domačimi vini in vrhunsko kulinariko.

Drugi dan smo se preko Vipave, Planine in Gabrja ponovno povzpeli na Kras, ter se preko Spodnje Branice, Štanjela, Kobjeglave, Branika, Prvačine, Nove Gorice in Dolgih njiv vrnili preko Kromberka, Ajševice in Ozeljana nazaj v Črniče. Prevozili smo 100 km, Lojze, Robert in Roman pa so spotoma skočili še na Sveto Goro pri Gorici.

Tretji dan smo zapustili prijazno Cigojevo domačijo in se preko Ceste, Ajdovščine, Vipave in Podnanosa povzpeli na Razdrto, potem pa preko Postojne prikolesarili na železniško postajo v Pivko, od koder nas je vlak popeljal do Zidanega mosta, od tam pa smo prikolesarili domov v Sevnico. Naredili smo 80 km.

Tudi tokratno kolesarjenje nam je ostalo v prijetnem spominu in že kujemo načrte za naprej…, svetujemo pa tudi ponovitev ture…

Nekaj slik iz izleta si lahko ogledate TUKAJ.

Odgovori