Medjugorje 2009

Že kar nekaj časa je pri nekaterih naših članih tlela želja, da bi prekolesarili pot od Sevnice do Međugorja in letos so se počutili dovolj dobro pripravljeni, da so željo uresničili.

V času od 25. do 29. julija so kolesarski oldtimerji Ivica in Stane Traven, Slavko Šalamon in Jani Jazbec v petih dneh opravili s 565 km dolgo potjo. V kombiju sta jih spremljaja Majda Jazbec, ki je skrbela za telesne dobrote in župnik Vinko Štrucelj, ki je poskrbel za duhovne dobrine.

Prvi dan so vozili od Sevnice skozi Krško, Brežice na mejni prehod Bregana, od tam pa preko Velike Gorice do Petrinje v dolžini 148 km.

Drugi dan so vozili iz Petrinje v Kumarevo in pri Hrvatski Dubici prečkali mejo z Bosno in Hercegovino. Preko Bosanske Dubice so vozili v Prijedor in etapo zaključili v Sanskem mostu. Prevozili so 128 km.

Tretji dan so iz Sanskega mosta preko Ključa in Mrkonjič Grada vozili 53 km neprekinjenega vzpona, mimo Plivškega jezera in Jajca do Dolnjega Vakufa. Prevozili so 129 km.

Četrti dan so vozili preko Bugojna in Gornjega Vakufa na Makljen na nadmorski višini 1123 m, se spustili do Jablanca in prenočili v Vrapčičih po 125 km vožnje.

Peti dan so prevozili zadnjih 35 km mimo Mostarja, preko Čitluka v Međugorje, kjer se je njihovo kolesarjenje in romanje zaključilo.

Kolesarjenje je bilo za vse dobra preizkušnja vztrajnosti in potrpežljivosti. Na poti so srečevali ljudi različnih ver in kultur, s katerimi so vedno znali navezati pristne odnose.

Cilj – priti do romarske cerkve v Međugorje s kolesi – jim je daldodatnih moči, da so zastavljeno v zadovoljstvo vseh tudi uspešno zaključili.

Nekaj slik si lahko ogledate TUKAJ.

Odgovori