Notranjska 2005


Kolesarsko društvo Sevnica že več let zapored organizira kolesarjenje članov na različne konce Slovenije v dneh okrog Velikega šmarna. Tudi letos se je 12 članov KD Sevnica 13. in 14. avgusta odpravilo na dvodnevno kolesarjenje na Notranjsko.

Na pot smo se odpravili: Cveta Fakin, Stane Traven, Janez Traven, Slavko Šalamon, Roman Beskorvajni, Robert Kosaber, Jože Obrez, Rado Romih, Bine Guček, Adrian Mustar, Brigita in Zvone Košmerl.

Ker smo že nekoliko v letih in rahlo “kamot”, so za nami vso kramo pripeljali spremljevalki z avtomobilom Vlasta Guček in Marjeta Traven.

Kljub slabi vremenski napovedi smo suhi prekolesarili iz Sevnice preko Trebnjega, Grmade, Žužemberka, Hinj, Strug, Žlebiča, Nove Štifte in Blok do kmečkega turizma v Žerovnici pri Grahovem na Cerkniškem jezeru (140 km). Adrian je imel v Laščah neprijetno srečanje z asfaltom, trije imetniki specialk pa so imeli probleme z defekti in z naperami.

Zvečer smo skupaj z gospodinjo v kmečkem turizmu Zigmund in tamkajšnjim župnikom Metodom, ki je njega dni pasel ovčice v Sevnici, preživeli prijeten večer na pikniku pod kozolcem. Spanje v toplih posteljah nam je vlilo novih moči za naslednji dan. Nekateri so v Grahovem obiskali tudi udeleženca oddaje Sanjski moški na POP TV. Res je simpatičen dečko.

Drugi dan nas je pot vodila preko Cerknice na Rakitno, preko Ljubljanskega barja na štajersko stran reke Save in preko Litije, Zagorja, Trbovelj, Hrastnika in Zidanega Mosta smo se dobre volje po prevoženih 140 km vrnili v Sevnico.

Tudi tokrat smo se imeli zelo lepo. Ta konec Slovenije še nismo spoznavali na počasen, kolesarski način, vtisi s potovanja so resnično lepi in v te kraje se bomo na tak ali drugačen način še vračali.

Zahvaljujemo se sponzorjem za pomoč KD Sevnica pri načrtovanju in izvedbi naših vsakoletnih poti, njihova imena so objavljena ob izvedbi Sevniškega kolesarskega maratona zadnjo nedeljo v maju ter Skoka na Lisco zadnjo nedeljo v avgustu. Tudi vnaprej računamo na vašo pomoč.

Bilo je prijetno. S kolesi smo v zadnjih nekaj letih prekrižarili praktično celotno Slovenijo.

V zadnjih dveh smo letih izgubili dva člana KD Sevnica, oba zaradi nesreče. Eden je srečanje z avtomobilom, za volanom katerega je bil alkoholiziran voznik, preživel s težkimi poškodbami (amputacija noge), za našega najstarejšega člana pa je bil trk z avtomobilom pri Trbovljah žal usoden. Naj na tem mestu opozorimo in pozovemo k varnejši in strpnejši vožnji avtomobilistov, ki se do šibkejših udeležencev v prometu vse prevečkrat obnašajo arogantno in jih življenjsko ogrožajo.

Na vsakem potovanju spoznavamo izredno zanimive kraje in prijazne ljudi. Tudi to nekaj velja. Načrtujemo že podvige za naslednje leto. Upamo in verjamemo, da boste sponzorji tudi tokrat z nami.

Odgovori