Prlekija 2007

Tudi letos se nismo izneverili tradiciji in se v času od 12. do 14. avgusta odpravili prespat v Veržej in Ptuj.

Dopustniški čas in spremenljivo vreme sta malo skrčila naše vrste. Na pot smo se podali: Bine Guček, Robert Kosaber, Brigita in Zvone Košmerl, Roman Strlekar in Stane Traven, v avtomobilu pa je traso spoznavala Vlasta Guček.

Prvi dan smo peljali iz Sevnice preko Zidanega Mosta v Celje, Vojnik, Slovenske Konjice, Slovensko Bistrico, Pragersko, Ptuj, Ormož, Ljutomer v Veržej, kjer smo po 162 km in 6 in pol urah aktivne vožnje prenočili.

Drugi dan smo bolj kot ne zabušavali in spoznavali lepote in prijazne ljudi ob Muri in v Slovenskih Goricah. V dobrih treh urah smo prekolesarili 68 km iz Veržeja preko Dokležovja, Radencev, Kapelskega vrha, Sv. Jurija ob Ščavnici, Cerkvenjaka, Zgornje Senarske in Trnovske vasi v Ptuj. Brigita je imela na gradbišču avtoceste bližnje srečanje z asfaltom, ki se je končalo z modricami in s šivanjem kolena v ptujski bolnici.

Tretji dan smo za začetek okušali haloška vina na Janškem vrhu. In prav tu smo našli kolesarska prijatelja iz okolice Ormoža, ki sta se pripravljala za Skok na Lisco. Zdaj vemo, zakaj sta tako dobra. Na vrh nam je šlo težko, nazaj pa smo bili že bolj vesele volje, ki se nas je nekako držala do doma. Ta dan smo kolesarili iz Ptuja na Ptujsko goro, Janški Vrh, Majšperk, Stoperce, Rogatec, Rogaško Slatino, Podčetrtek, Bistrico ob Sotli, Podsredo, Senovo in nazaj v Sevnico, kamor smo prišli po 113 km in 5 urah vožnje.

Spet je bilo zanimivo in že kujemo načrte za prihodnje leto…

Nekaj slik si lahko ogledate TUKAJ.

Odgovori