Pula 2008

Za letos smo skovali zanimiv načrt: od 3.7. do 7.7. naj bi v 2 dneh prikolesarili v Pulo, si ogledali Brione, od Kopra nazaj pa bi se vrnili s kombijem.

V četrtek, 3.7., smo se po kavi pri Ivici Traven od doma odpravili Roman Beskorvajni, Cveta Fakin, Matej Fink, Kristijan Kogovšek, Brigita in Zvone Košmerl, Roman Strlekar, Stane Traven, Lidija Udovč in Marjan Železnik, do Žužemberka pa je šel z nami tudi Alojz Ceglar. S kombijem sta nas v Kočevju dohitela in naprej spremljala Vlasta in Bine Guček. Za nami je prišel še Robert Kosaber z družino.

V lepem sončnem vremenu smo kolesarili iz Sevnice preko Trebnjega, Dobrniča, Žužemberka, Kočevja, mejnega prehoda Petrina na Delnice in do našega prvega postanka v apartma v Mrzli Vodici pod Gornjim Jelenjem. V nekaj manj kot 8 urah smo prekolesarili zahtevnih 145 km trase.

Ob prihodu so začeli zvoniti telefoni in prijatelji iz Sevnice so nam sporočali tragično novico, da se je zgodila nesreča na reki Savi, ki je vzela življenja 13 ljudi. Nekateri so bili naši sodelavci, prijatelji, med njimi je bil tudi oče kolesarja, ki je bil z nami. Zaradi tragedije smo prekinili naš izlet in se s kombijem vrnili nazaj v Sevnico.

Nekaj slik si lahko ogledate TUKAJ.

Odgovori