Slatna 2007

22 članov KD Sevnica je v času od 30.6. do 4.7.2007 letovalo v Planinskem zavetišču Planinskega društva Lisca Sevnica na Slatni nad Ratečami.

V kislo sobotno jutro nas je iz Sevnice 9 odrinilo s kolesi, na Brezjah se nam je pridružila še ena okrepitev, ostali pa so prišli z avtomobili. Vreme nam je bilo v nadaljevanju bolj naklonjeno, čeprav smo bili deležni tudi nekaj mokrih pošiljk.

Iz Sevnice preko Zidanega mosta, Trbovelj, Litije, Črnuč, Tacna, Smlednika, Kranja, Naklega, Brezij, Begunj, Jesenic in Kranjske Gore do Rateč smo kolesarili: Roman Beskorvajni, Bine Guček, Kristjan Kogovšek, Robert Kosaber, Brigita in Zvone Košmerl, Branko Metelko, Roman Stlekar, Slavko Šalamon in Lidija Udovč (iz Brezij). Po 185 km in dobrih 8 urah vožnje smo prispeli na cilj v idilično alpsko okolje na nadmorski višini 1020 m.

Drugi dan smo osvojili Vršič, tretji dan pa smo preko italijanskega Trbiža kolesarili na prelaz Predel in na obisk k prijateljem v Strmec nad Logom pod Mangartom ter nazaj.

Seveda smo peš in z avtomobili obiskali še druge zanimive izletniške točke v bližini Rateč in Kranjske Gore – Sv. Višarje, Mangartsko sedlo, dolino Vrat, Tromejo, Planico, Belopeška jezera in Trbiž.

Dnevi so v prijetni družbi prijateljev kar prehitro minevali. Ob tabornem ognju, pesmi in kulinaričnih ter tekočih zadevah smo obujali spomine na prejšnje podvige in kovali načrte za naprej. Čeprav smo povečini generacija, kakršne ne delajo več, se bo o nas še slišalo.

Odgovori