Soča 2004

[nggallery id=15]
9 članov KD Sevnica se je 13., 14. in 15. avgusta odpravilo na tradicionalno poletno kolesarsko potepanje po Sloveniji. Tokrat smo se namenili proti reki Soči, na Bovško in preko Vršiča do Jesenic. Od tam smo se z vlakom vrnili domov.

Na poti smo se imeli fino Cveta Fakin, Brigita Košmerl, Stane Traven, Slavko Šalamon, Jože Lekše st., Bine Guček, Robert Kosaber, Roman Beskorvajni in Zvone Košmerl. Z avtomobilom sta za nami s sponzorskimi prispevki Kmečke zadruge Sevnica, Mesarstva Županc iz Brestanice ter starih mam in tašč prišle Vlasta Guček in Marjeta Traven.

Čeprav je v petek, 13., deževalo vsepovsod okrog nas, smo vseh 195 km od Sevnice preko Grosuplja, Vrhnike, Logatca in Idrije po dobrih 8 urah vožnje suhi prispeli na Most na Soči, kjer smo prespali v prijazni gostilni Pri Štefanu.

Drugi dan nas je 64 km dolga pot vodila preko Tolmina, Kobarida in Bovca v Log pod Mangrtom. Ker nam hribov še ni bilo dovolj, smo šli obiskat še Strmec pod Predelom, Robert in Roman pa sta se povzpela tudi na Mangrtsko sedlo. Ker okrepčilo v apartmajih pri Roziki v Strmecu ni dovolj zaleglo, smo prijeten večer nadaljevali v lovski koči v Logu pod Mangrtom, kjer smo tudi prespali.

Tretji dan smo v čudovitem vremenu kolesarili 77 km dolgo pot preko Trente na Vršič, potem pa smo se spustili do Jesenic, kjer nas je pričakal Boris Omerzu s kombijem, s katerim so pot domov nadaljevala naša kolesa, mi pa smo uživali v vožnji z vlakom.

Še enkrat lahko rečemo – bilo je super. Načrti za naslednje leto so že v glavah, le v noge jih še spravimo…

Odgovori