V času od 8. do 10. julija se je 12 članov društva odpravilo na kolesarjenje po Sloveniji, tokrat smo si za cilj izbrali Goričko.

Z vlakom smo iz Sevnice pripotovali do Pragerskega. Od tam smo Vlasta in Bine Guček, Ivica, Stane in Janez Traven, Brigita in Zvone Košmerl, Slavko Šalamon, Robert Kosaber, Nika Podlogar, Pavel Perc in Željko Jurkošek v spremstvu voznika kombija Braneta Kozinca preko Ptuja, Lenarta, mejnega prehoda Mureck v Avstrijo, Gosdorfa in Klöcha, preko mejnega prehoda Kramarovci in Rogašovcev prikolesarili do naše tokratne baze – Turistične kmetije Ferencovih v Kraščih.

Drugi dan smo kolesarili preko Sv.Jurija in Kuzme do mejnega prehoda Martjanci, od tam pa na Madžarsko, preko Gornjega in Dolnjega Senika ter Monoštra do mejnega prehoda Čepinci ter preko Šalovcev in Gornjih Petrovcev nazaj v Krašče.

Zadnji dan smo se preko Cankove in avstrijske Gornje Radgone odpravili preko Slovenskih goric in Ptuja nazaj do Pragerskega ter na vlak proti Sevnici. Najbolj vztrajni so prekolesarili tudi preostanek poti do Sevnice preko Poljčan in Rogaške Slatine.

Okrog 120 dnevno prevoženih kilometrov v veliki vročini nam je kar dobro ogrelo noge in telo.

Spet je za nami lep kolesarski vikend v veseli družbi kolesarskih prijateljev, v zanimivem okolju   in prijaznimi domačini pri Ferencovih v Kraščih. Še kdaj se vidimo!

[nggallery id=22]

Odgovori