Kje še nismo bili? Gremo pa iz Sevnice preko Celja, Logarske doline in Črnivca v Kamnik! Rečeno – storjeno!

Prvi dan nas je 15 odrinilo iz Sevnice: Vlasta in Bine Guček, Brigita in Zvone Košmerl, Stane in Janez Traven, Cveta Fakin, Marjan Železnik, Robert Kosaber, Lojze Ceglar, Roman Strlekar, Željko Jurkošek, Srečko Cigan, Pavle Perc in Iztok Pohar. V kombiju nas je spremljal Miha Košmerl, v Kamniku pa se nam je pridružila še Nika Podlogar. Ob koncu prvega dne nas je v Kamniku pričakal kolesarski prijatelj Jože Lindič in nam razkazal krajevne znamenitosti.

Tokrat smo imeli bazo v mladinskem hostlu Pod Skalco, kjer so nam prijazni lastniki z Vesno na čelu omogočili tridnevno prijetno bivanje.

Drugi dan smo prekolesarili del Gorenjske od Kamnika, Komende, Cerkelj, Preddvora, Trstenika, Kranja in Škofje Loke nazaj v Kamnik, tretji dan pa smo odrinili proti Domžalam, Trojanam, Zagorju in nazaj v Sevnico.

Okrog 120 km dnevno je prav prijetna kolesarska tura, pa še za kakšno pivo ostane več časa.

Bližnje srečanje z asfaltom je Pavle kar dobro prestal, čeprav je vmes spoznal tudi Klinični center od znotraj. Kljub temu je še ena prijetna kolesarska preizkušnja za nami in že kujemo načrte za naslednje leto…
[nggallery id=26]

Odgovori