Kolesarsko društvo Sevnica je v soboto, 12.11.2011, organiziralo že 4. kolesarjenje ob občinskem prazniku Občine Sevnica »Od zore do mraka«.

Na Glavnem trgu v Sevnici se je zbralo 10 kolesarjev, ki jih je pred odhodom pozdravil župan Srečko Ocvirk. Kolesarje je pot najprej vodila po dolini Sevnične, preko Zabukovja do Blance, nato mimo hidroelektrarne na Studenec, Primož ter po malkovških goricah v Tržišče. Medtem se je iz Sevnice po mirnski dolini odpravila še druga skupina osmih kolesarjev, vsi pa so se zbrali v Krmelju na zasluženi malici.

Skupina bolje pripravljenih kolesarjev je pot nadaljevala skozi Šentjanž do Leskovca v Podborštu ter se preko Brunka spustila na Hotemež. Pot jih je nato preko Loke in  Brega vodila še na najvišji vrh naše občine – Lisco. Druga skupina kolesarjev se je iz Krmelja podala čez Šentjanž na Brunk ter se spustila v Boštanj. Pot jih je ob Savi vodila še do Loke in nazaj v Sevnico.

Kolesarji so obiskali središča vseh krajevnih skupnosti in osvojili najvišje vrhove v sevniški občini. Najmočnejša skupina je skupaj prevozila preko 100 km in premagala skoraj 3.000 višinskih metrov, kar je res zavidljiv podvig. V kolesarskem društvu upajo, da se jim ob prihodnjem občinskem prazniku pridruži še kakšen pristaš kolesarjenja.

Odgovori