V četrtek smo imeli izvrstno priliko za ogled  “najboljših v našem poslu” v naši bližini.

Na slovenskih cestah se od 14. do 17. junija obeta nov kolesarski spektakel, saj bo takrat na sporedu 19. kolesarska dirka Po Sloveniji. Gre za najpomembnejšo kolesarsko prireditev pri nas, ki iz leta v leto pridobiva na ugledu, interes pa raste tudi v promocijskem, organizacijskem in tekmovalnem pomenu.

Letošnje dirke se bodo udeležile močne ekipe iz tujine in Slovenije, skupaj pa jih bo organizator KK Adria Mobil sprejel 15, kar pomeni okoli 120 kolesarjev. Poleg Pro‐Tour ekip, ki so nastopile na zadnji izvedbi dirke (Lampre, Liquigas in Saxo Bank), bosta v letu 2012 nastopili še Astana z Janijem Brajkovičem in Borutom Božičem ter nova ekipa Green Edge iz Avstralije. Prav Brajkovič naj bi napadal skupno zmago in tako nasledil Jureta Golčerja, ki je bil leta 2008 zadnji slovenski zmagovalec na dirki.

Ogledali smo si jo ob nam najbližji trasi, v Mokronogu. Vse kar je lepo in dobro mine prehitro. Tudi najboljši kolesarji so z mokronoškim hribom opravili, kot bi trenil. Ostalo je le še nekaj poželjivih pogledov na strehe spremljevalnih avtomobilov , pobiranje odvrženih  bidonov za spomin in želja po obiskih še večjih dirk.

Robert Kosaber

 

Odgovori