Projekt vadbe cestnega kolesarstva v Sevnici, pod okriljem KD Sevnica za dečke od 10 do 15 let se že redno izvaja na naših cestah. Trenutno sta pod vodstvom trenerja g. Boruta Pirša iz Radeč dva mlada kolesarja: Gaber Vandur (11) in Aljaž Prah (14). V KD Sevnica smo ponosni tudi na srednješoleca Luka Šeška (17), kateri se bo letošnjo sezono preizkušal z vrstniki – starejšimi mladinci, pod okriljem KK Adria Mobil. Želimo mu veliko uspeha in sreče pri utiranju športne poti, kot domačina in tudi člana KD, ga bomo podpirali in spremljali na poti do uresničitve njegovih športnih želja. Pri programu našega treniga si prizadevamo  s pridobitvijo še enega ,oziroma dveh kolesarskih navdušencev (10 do 12 let), ki se bosta priključila k resenemu in intenzivnemu trenigu, ter od aprila dalje tudi tekmovalnemu ciklusu.

    KD Sevnica  treninge cestnega kolesarstva omogoča OŠ mladini v starosti od 10 do 15 let. Zagon nam je omogočil dolgoletni sponzor sevniškega kolesarstva Tanin d.o.o.  in povezava KD Sevnica s KK Adria Mobil. Sponzor nam je omogočil nabavo kolesarskih dresov, plačilo tekmovalnih licenc in zavarovanj, ter denarno nadomestilo za trenersko delo. Rezultat sporazuma  sodelovanja s KK Adria Mobil nam omogoča uporabo njihovih koles za vadeče, strokovno pomoč pri načrtovanju treningov, prisotnost na intenzivnih trenig kampih , ter zagotovljen mehak prestop fantov v profesionalno sredino, ko zaključijo OŠ.

 Fantje, kateri so se odločili za ta lep in tudi naporen šport, so v domačem okolju deležni popolnega kolesarskega treninga, z vso potrebno opremo in trenerskim znanjem. Udeležili se bodo večih tekmovanj, upamo tudi na obisk sosednjih držav, seveda pa od njih  pričakujemo vestnost in resno delo skozi vse leto.

 Treningi potekajo od začetka marca izključno na kolesu. Redni tedenski ciklus zajema štiri do pet treningov, katere trener prilagaja veremenskim pogojem in zaradi majhne skupine tudi vadečim. Tkšna fleksibilnost je seveda velika prednost za kvalitetno izvedbo. Dnevni treningi so dolgi od ene do dveh ur, z različnimi načini vožnje, kjer fantje pridobivajo na tehniki, varnosti, moči, vzdržljivosti, … vožnje. Fantom želimo veliko varnih in hitrih kilometrov, ter vsaj še enega vrstnika, da bo trening zabavnejši. 

Robert Kosaber 

Odgovori