Iskrene čestitke Mitji v imenu vseh sevniških in ostalih kolesarjev! DOS ( dirka okrog Slovenije ) je ena najbolje organiziranih in navišje rangiranih ultramaratonskih kolesarskih prireditev na svetu. Velika zasluga za takšen status gre seveda slovenskim ultramaratonskim kolesarsjem. Jure Robič in DOS sta bila nerazdružljiv zmagovalni tandem, tudi za sedmo silo, kjer takšna oblika športa ni ravno priljubljena tema. Nadaljeval , še prej pa soustvarjal jo je Marko Baloh. Pred štirimi leti se je DOS-a , kot popolni začetnik v kolesarstvu lotil Mitja. Z veliko volje in trme je dirko končal v časovnem limitu v takrat izjemno težkih vremenskih pogojih. Premočilo in prezeblo ga je do kosti za več tednov v naprej. Končati DOS je svojevrsten dosežek, vreden vsega spoštovanja, vedar Mitja je vztrajal in iz leta v leto boljšal rezultat. Pravilno rečeno bi bilo, da se je z velikimi koraki približal najboljšim. Po štirih letih je pri   za ultramaratonca komaj 28 letih stopil na prestol.

Veliko o Mitji smo imeli možnost izvedeti letos februarja, ko je predstavil svojo kolesarsko pot. Tam smo se lahko prepričali, da je Mitja predan kolesom vseh vrst, ter da brez treninga ni uspeha. Letošnje leto je bilo za trening izjemno neprijazno zaradi obilice snega in dolge zime, vendar , ko sva se večkrat slišala po telefonu, je  Mitja večinoma te pogovore opravljal iz kolesa. Ne sneg , burja , dež, ter nizke temperature ga niso odvrnile od začrtanih planov treninga. Veliko mu pomenijo izkušnje in nesebična pomoč profesionalnega kolesarja Adria Mobila Mateja Mugerlija, ki ga je z nasveti spremljal tudi med dirko, po telefonu seveda.

O samem poteku in slavju na dirki si lahko veliko ogledate na uradni strani DOS-a, navedem le nekatere ključne podatke: dolžina 1222 km v 45 urah in 25 minutah, povprečna hitrost 27,06 km/h; Mitja je zmagovalec tudi Pokala Jureta Robiča, kateri se med dirko dogaja na vzponu na Vršič in to z merjenjem časa od vasi Soča do vrha prelaza. Med dirko smo ga s prisotnostjo ob trasi bodrili tudi člani KD Sevnica, Iztok Pohar pa ga spremljal v spremljevalnem vozilu. Upamo, da ga bomo imeli možnost pozdraviti na našem maratonu, ter mu stsniti roko za velik uspeh . Bravo Mitja!!!

Še nekaj linkov:

Uradna stran DOS:   http://www.dos-extreme.si/

Video:  http://www.bicikel.com/novice/9001/dos_mitja_rok_ubranil_slovensko_cast_marko_baloh_tokrat_med_dvojicami_video_.html

Odgovori