V soboto 3.8. smo se že pred osmo zjutraj,  v lepem številu podali ob Sevnični proti Planini pričakat Radovana Skubica – Hilarija na mejo Sevniške občine. Počakali smo ga kar na dvorišču družine Arnšek ob krepkem kolesarskem zajtrku. Hvala.

Radovan Skubic Hilarij želi s projektom “Iz srca Slovenije v vse slovenske občine” povezati celo državo ter simbolično utrditi povezanost ljudi ter njihovo spoštovanje do naravnih danosti domovine in človeških vrednot, ki so temelj vsake zdrave in napredne družbe.  S kolesarjenjem je pričel v torek, 23. julija 2013, v Cerknem, in sicer na točki, kjer se mu je lansko leto med kolesarjenjem pripetila nesreča, zaradi česar je takrat moral projekt po štirih dneh prekiniti. Skupno je prekolesaril približno 2.800 kilometrov. Hilarij, ki je letos praznoval svoj 60. rojstni dan, je projekt izvedel po načrtih, kljub izredno visokim poletnim temperaturam, ki so ga spremljale preteklih 12 dni.

Torej ,v zgledno urejeni koloni sevniških kolesarjev je Hilarij prispel v Sevnico. Sledila je promenadna vožnja do občine, kjer ga je sprejel župan. Seveda smo ga spremljali še do naše sosednje občine Radeče, od koder ravno tako prihajao naši člani, keri smo ga skupaj z radeško županjo na električnem kolesu pospremili še do Hrastnika. Prijetnega kolesarskega dopoldneva in 80 km, se je kljub vročini udeležilo 15 članic in članov. [nggallery id=29]

Odgovori