Mitja Rok, zmagovalec DOS-a je že pognal pedala na podobni preizkušnji v Švici. Spremlja ga štiričlanska ekipa ,seveda z Andrejo in tudi Iztokom. Danes , 15.08. ob 15h se je dirka pričela s prologom, prava peizkušnja pa se začne natanko ob polnoči. Mitja bo kot edini Slovenec v solo kategoriji nastopil na najtežji, najdaljši preizkušnji. Po naklučju bo nosil svojo “DOS št. 134”.  Solo dirka je dolga 1040 km ,s kar 1450 vm, znana pa je tudi po anekdoti našega nesmrtnega Jurta Robiča, ko ga je fotografski objektiv ujel med hojo ob kolesu na enem izmed strmih vzponov tik pred ciljem.

Za Bicikel. com je Mitja podal par Izjav:

“Mitja Rok bo tako edini Slovenec v solo kategoriji na najdaljši verziji dirke okoli Švice, dolgi tisoč 40 kilometrov. »Težko rečem, kakšna je forma. Po primerjavah in po načinu treninga je podobna tisti z Dosa, « je povedal Mitja Rok, ki se zaveda, da so vzponi v Švici, predvsem Alpe v bližini Italije, precej zahtevnejši od slovenskih.

Kljub vsemu pa kolesar Pantala prav visokih pričakovanj pred začetkom dirke nima: »Na dirke se odpravljam neobremenjen. Sponzorjev ni ravno veliko, ti, ki pa me podpirajo, pa se prav tako ne obremenjujejo z rezultatom. Zadovoljen bom z uspešnim zaključkom dirke, saj bom sploh prvič nastopil na ekstremni dirki v tujini. «

Očitno je videl tudi znamenito fotografijo, na kateri Jure Robič hodi ob kolesu. Tako strm je bil eden izmed zadnjih, sicer krajših vzponov pred ciljem. »Ta slika mi je ostala v spominu in me je navdala z veliko spoštovanja. Toda, kolo smo opremili terenu primerno in mislim, da tekaških čevljev ne bo treba obuti, « se je še pošalil Rok. Računal bo lahko na štiričlansko spremljevalno ekipo. Dirka bo potekala med 15. in 18. avgustom. 

SREČNO MITJA!

Spremljamo ga lahko preko GPS sledilnika na povezavi:

http://www.tractalis.com/tortour2013/

Odgovori