Prejšnji , kakor tudi zadnji vikend so bile na sporedu dirke v soboto in nedeljo. Pretekli teden so tekmovali v soboto na Kriteriju mesta Ajdovščina in Pokalu Dragatuša v nedeljo. Dirke je zaznamovalo slabo vreme, ozka cesta v Dragatušu , ter s tem povezani padci. Kljub temu sta predstavnika v kategoriji U-13 Gaber Vandur s stopničkami in Drejc Bedek v deseterico nadaljevala z nizom odličnih uvrstitev. Seveda je bil Gaber rahlo razočaran s četrtim mestom v Dragatušu ob neuspelem šprintu, vendar je uvrstitev tik pod stopničke le vzpodbuda za še boljše delo v prihodnje. Trije predstavniki v kategoriji U-17 (mlajši mladinci) niso imeli sreče s padci , tako da so tekmovanja zaklučili z odstopi.

Zadnji vikend je bila v soboto na sporedu Velika nagrada Bleda, v nedeljo pa še v sosednji vasi Velika nagrada Gorij. Dirko na Bledu zaznamuje strm odsek pred ciljem, medtem , ko je v Gorjah trasa primerna imenu vasi. Naši tekmovalci so na obeh dirkah, kateri sta po konfiguraciji nekoliko težji dosegli najboljši ekipni uspeh. Naš najupešnejši kolesar Gaber Vandur je dosegel nove stopničke, Drejc Bedek pa se jim je približal le na korak. Odlične vožnje je prikazal v konkurenci mlajših mladincev Aljaž Prah. Na Bledu je uvrstitev dosegel Anže Podlesnik , Žan Bregar pa še plačuje začetniški davek.

Med kolesarskimi delavci, trenerji , organizatorji, tekmovalci si je naša ekipa z vsemi posamezniki posebej pridobila poseben ugled. Postala je primer, da se da v vsesplošnem tarnaju in iskanju najrazličnejših izgovorov vseeno z močno voljo in predanostjo  v športu doseči tako organizacijske, kot tekmovalne cilje. Vsem tekmovalcem in trenerju želimo še naprej uspešno sezono.

Kriterij Ajdovščina : http://www.kolesarska-zveza.si/KZS,,ock,novice.htm&showNews=NEWSFUKCYR5620148514&cPage=3

Dragatuš : http://www.kolesarska-zveza.si/KZS,,ock,novice.htm&showNews=NEWSIEYFIG5620148412&cPage=3

Bled : http://www.kolesarska-zveza.si/KZS,,ock,novice.htm&showNews=NEWSNFAJVU510201421932&cPage=1

Gorje : http://www.kolesarska-zveza.si/KZS,,ock,novice.htm&showNews=NEWSZKYGID5112014204312&cPage=1

 

Odgovori