Pretekli vikend je Berlin organiziral že 22. mednarodno kolesarsko tekmovanje za otroke do 15 leta. Udeležilo se ga je 23 ekip, katere so bile tako nacionalne, kot Slovenija , kot klubske in pokrajinske. Ekipe so prihajale predvsem s severozahodne Evrope. Trodnevno dogajanje je zajemalo posamični kronometer, ekipni kronometer in klasično krožno dirko. Tekmovalci (dečki in deklice) so tekmovali v dveh starostnih kategorijah U-13 in U-15. Prvi dan tekmovanja je bil na sporedu posamični kronometer, ko je najboljšo slovensko uvrstitev dečkov U-13 dosegel Aljaž Colnar (Adria) s šestim mestom, Gaber Vandur  se je v konkurenci visokoraslih severnjakov odlično boril z vetrom in dosegel med 1oo tekmovalci 15. čas.

Nov tekmovalni dan je bil namenjen ekipnemu kronometru. Slovenska reprezentanca U-13 pod vodstvom Sandija Papeža ( Gaber Vandur – Tanin Sevnica, Aljaž Colnar in Gal Glivar – Adriamobil in Miha Muršec – Perutnina Ptuj ) so z odlično vožnjo prekrižali načrte marsikateri ekipi “močnejših”  fantov, ter zaostali le za zmagovalno ekipo Danske. Osvojeno 2. mesto je naše fante postavilo na zmagovalni oder , kjer so s ponosom pokazali dres slovenske reprezentance. Bravo Gaber in seveda sotekmovalci!

Zadnaj preizkušnja je bila klasična krožna cestana dirka po ulicah in predmestju Berlina. Na našo žalost in seveda tudi Gabrovo, je med dirko, ko je bila skupina še strnjena prišlo do množičnega padca. Gaber je bil udeležen v padcu. Zaradi poškodbe kolesa dirke ni mogel nadaljevati, k sreči jo pa sam ni veliko skupil. Fotografije še sledijo…..

10599371_834960016521919_6624430882043832257_n

Odgovori