Konec poletja, oz. mesecev, ko bi le to moralo biti, je zgoščen tekmovalni ritem dirk koledarja KZS. Do sredine oktobra si dirke sledijo v tedenskem razmiku. Fanta do U-13 čaka še državno prvenstvo v kronometru v nedeljo 14.09. na Otočcu, medtem , ko so ga mlajši mladinci odpeljali s člani v sklopu Maratona Franja.

Zadnjo soboto pred pričetkom šolskih obveznosti, 30.08. je Adriamobil priredila tradicionalno dirko “Okoli Grma” v središču Novega mesta za vse selekcije kolesark in kolesarjev. Kratek in zahteven krog do reke Krke in vzpon mimo OŠ Grm je Gaber Vandur v konkurenci U-13 končal seveda na stopničkah, na tretjem mestu. Drejc Bedek se jim je zelo približal , ter končal šesti. V konkurenci mlajših mladincev do U-17 je Aljaž Prah za zmagovalcem zaostal le 2 sek in v zasledovalni skupini končal 19., Žan Bregar  je med 57 tekmovalci osvojil 36. mesto.

V nedeljo 07.09. je v organizaciji KK TBP Lenart potekal kriterij (vožnja na točkovane šprinte) za pokal TBo v Lenartu. Tukaj se je Gaber s svojim najmočnejšim orožjem, šprintom ,  močno približal letos nepremagljivemu konkurentu Aljažu Colnarju ( Adriamobil), ko staoba pobrala večino točk. Na koncu ni pomagal  zmagoviti zaključni  šprint, saj je Gaber osvojil drugo mesto s točko zaostanka. Drejc Bedek, kateri je izpolnjevel navodila trenerja , ter pomagal Gabru do boja za zmago ni bil kos celotni četi novomeščanov. Na koncu je vseeno končal v deseterici na 8. mestu. V kategoriji U-17 je do nesrečnega padca svojo dirko kariere vozil Žan Bregar. V skupinskem padcu sta bila tudi Anže podlesnik in Aljaž Prah. Aljažu je kljub padcu uspelo dirko končati na 22. mestu, Žan je utrpel odrgnine in udarnine, Anže pa že lahko sede na kolo. Upamo , da bo z Žanom že vse v redu do naslednje dirke v Mirni peči 20.09. Želimo mu hitro okrevanje.

V nedeljo 14.09. želimo Gabru in Drejcu lahke noge na državnem prvenstvu v vožnji na čas. Verjamemo , da jima obema lahko uspe uvrstitev na vrh , oz. tik pod vrh. Držimo pesti!!!

unnamed (3)unnamed (1)

Odgovori