Tradicionalni Sevniški maraton sovpada z leti delovanja društva. V dvajsetih letih so se zvrstile tri različne trase maratonov in menjava startno ciljnega prostora. Verjamem, da smo se vsi počutili bolj domače v starem mestnem jedru Sevnice, vendar strošek zapore državne ceste presega okvire prireditve. Letos bo tretjič prireditveni prostor ob Športnem domu pri bazenu. Trase po zaporedju, pa so potekale takole:

1995 – 2001 : Glavni trg – Krakovo – Križ – Črni potok – Sevnica (mali) – Tržišče – Sevnica (veliki)

2002 – 2006 : Glavi trg – Poklek – Trnovec – Lončarjev Dol  – Sevnica (mali) – Tržišče – Malkovec – Primož – Studenec – Sevnica (veliki)

2007 – 2012 : Glavni trg -Tržišče – Sevnica ( mali) – Mokronog – Škocjan – Bučka – Studenec – Sevnica (veliki)

2013 -2015 : Športni dom – Tržišče – Sevnica ( mali) – Mokronog – Škocjan – Bučka – Studenec – Sevnica (veliki)

V večini primerov nas je služilo tudi vreme.  Ekstrema po udeležbi si sledita v letih 2012 in 2013.  Leta 2012 rekordna udeležba 252 kolesarjev , v deževni nedelji 2013 je maraton odpeljalo 39 kolesarjev. Veliko kolesarjev prireditev obišče leto za letom , kar naj bo vzpodbuda vsem , da za zmagovalni občutek občutite v domačem okolju…

KD Sevnica na maratonu nudi organizirano skupinsko kolesarjenje, spominsko darilo (jubilejno majico in spominsko medaljo ), pijačo in okrepčila na startu, ob trasi, ter malico s pijačo po izbiri na ciljnem prostoru, poleg tega pa tudi dobro kolesarsko družbo.

VABLJENI V SEVNICO, KOLESARSKO MESTO  !!!!

 

IMG_6746

 

 

Odgovori