Mestu Kranj in KK Sava Kranj je uspelo organizirati velik in kakovosten tekmovalni kolesarski vikend vseh kategorij s poudarkom na mladih kolesarjih.
Pokal Mateja Mohoriča za starejše mladince je obsegal tri etapno dirko. Petkova vožnja na čas – prolog, sobotni nočni kriterij in nedeljska klasična kranjska ulična dirka. Zelo uspešno in borbeno v močni in množični mednarodni konkurenci sta nas zastopala Aljaž Prah in Žan Bregar. Aljaž je med 95 tekmovalci z le 20 sekundnim zaostankom dirko končal na skupnem 20 mestu in kot šesti slovenski tekmovalec. Žan je dirko zaključil na sobotnem kriteriju.
V nedeljo je bila na sporedu klasična kranjska ulična dirka “Po ulicah Kranja” z znamenitim Jelenovim klancem pred samim zaključkom kroga. V najmlajši kategoriji se je Grega Podlesnik boril za najvišja mesta, vendar mu je padec na mokri tlakovani cesti preprečil odličen rezultat.
Vrhunec uspehov z zmago je zopet zaokrožil Gaber Vandur v kategoriji dečki “B”. Svojo moč in eksplozivnost je s pridom izkoristil v zadnjih 200m po napornem Jelenovem klancu. Drejc Bedek je zasedel 10 mesto.
Močna konkurenca je bila prisotna tudi med “Mlajšimi mladinci”. Luka Kavšek 11. mesto in Anže Podlesnik 20. mesto zaslužita vse pohvale v borbi za pozicije pri visokih hitrostih nad 40 km/h celotne dirke.

BRAVO FANTJE in priznanje trenerju Borutu Piršu odlično delo!!!!

 

 

Odgovori