V nedeljo je bila  v organizaciji KD Sevnica izvedena  24 ponovitev rekreativne kolesarske dirke na Lisco.  Letošnja trasa vzpona je bila zaradi gradbenih del na cesti  Breg – Jurklošter  izpeljana po lokalni cesti skozi vas Krakovo . Dirke, katera je bila 360m krajša od klasične, se je udeležilo 80 kolesarjev, med njimi  le ena ženska.  Najhitreje  je  z  8.8 km dolgo progo in 700 m nadmorske višine  opravil Aljaž Prah KD Sevnica s časom 30.04. Za lažjo primerjavo ima dirka razvrstitve tudi po starostnih kategorijah, katerih zmagovalci so postali:  do 18 let Aljaž Prah KD Sevnica, 30,04; 18 do 29 let Gašper Bevc  KK Master  Team , 32,21; 30  do 39 let Gašper Kurnik Ljubljana, 34,10; 40 do 49 let Gregor Dolenc KD Hrastnik, 36,14; 50 do 59 let Brane Bojanc KD Sprint NM, 34,10; nad 60 let Jože Lindič KD Strahovica Kamnik , 43,20; edina ženska predstavnica je bila 65 letna g.Irena Berčon s Trbovelj , katera je cilj osvojila s časom 58,45; Posebna priznanja so bila podeljena tudi najmlajšemu tekmovalcu , 10 letnemu   Leonu Klopčiču KD Sevnica. Najstarejši in zvesti obiskovalec Lisce je 77 letni Đuro Kovač KD Papež. Organizatorjem je bilo v veselje in čast , da je najhitrejši  Sevničan in Posavec  v vsej dolgoletni zgodovini tudi skupni zmagovalec . To je Aljaž Prah, ki je tudi član mladinske tekmovalne ekipe KD Sevnica – TANIN SEVNICA  v kategoriji mladincev.

V času obdelave rezultatov smo člani KD Sevnica pripravili manjši  slovesni dogodek ob 20. letu delovanja društva . V kratkem nagovoru predsednika smo predstavili zgodovino delovanja in   aktivnosti v letu. Od tega izdvajamo marčevski »Blagoslov kolesarjev na Šmarčni«, aprilsko akcijo »24h Lisce«, Sevniški kolesarski maraton konec maja, »Skok na Lisco« , ter kolesarjenje »Od zore do mraka« ob občinskem prazniku v Novembru.  Društvu je uspelo organizirati mladinsko tekmovalno ekipo, katera je v pogonu že tretje leto.  Podelili smo priznanja in zahvale  ustanovnim  članom, ter našim zvestim podpornikom in sponzorjem. Dogodek je popestrila vokalna skupina Vilinke z Boštanja in zaključno sladko presenečenje s torto velikanko za vse navzoče obiskovalce Lisce.

Do jubilejnega 25. »Skoka« , zadnjo avgustovsko nedeljo naslednjega leta, bo  cesta z Brega  na Lisco popravljena, saj se dirka zaradi primerjave rezultatov vrača na originalno traso.

Foto: Andreja Ameršek, Bojan Dremelj

clj aljaž

 

Sponzorji in podporniki

Sponzorji in podporniki

Člani in ustanovni člani

Člani in ustanovni člani

Ekipa

Ekipa

Predstavnica glavnega sponzorja Tanin d.d.

Predstavnica glavnega sponzorja Tanin d.d.

Odgovori