Z drugo etapo dirke Laguna Poreč se je končala dvodnevna etapna dirka za mlajše mladince in mladinke. Etapa je bila dolga 53 kilometrov, povprečna hitrost zmagovalca je bila 35,467 km/h.

Zmago je osvojil Jan Bevc (Adrie Mobil), ki je v cilj prišel s časom 1:29:35. Drugi je bil Marko Jeretina (Rog AS), ki je v cilj prišel sekundo za zmagovalcem. Tretje mesto pa je osvojil Carlo Jurišević (BK Rijeka) s 5 sekundnim zaostankom, tako kot četrto uvrščeni Rok Kovačič (Adria Mobil), kar mu je zadostovalo za zmago v skupnem seštevku.

Vodilna četverica je bila v begu zadnjih 20 kilometrov. Z minuto in 28 sekund zaostanka je za njimi v cilj prišla glavnina, tudi z Gabrom Vandurjem, kjer je bil v šprintu najhitrejši Jaka Čemažar (Rog AS).

V skupnem seštevku je zmagal, kot že omenjeno, Rok Kovačič. Drugo mesto je osvojil njegov klubski kolega Jan Bevc, tretje mesto pa Marko Jeretina (Rog AS). Gaber Vandur  skupno okrog 15. in Drejc Bedek okrog 35. mesta.

Predhodno sta bila na sporedu še 1km prolog in 38km etapa, katero je Gaber zaključil v sprintu s 7. mestom pri povprečni hitrosti 40,5 km/h. Omeniti velja , da sta naša tekmovalca prvič tekmovala v kategoriji mladincev. Domači začetek sezone bo 09.04. na Ptuju. Naši ekipi želimo uspešno sezono.

Odgovori