Kolesarji KD TANIN Sevnica so se od petka do nedelje udeležili etapne dirke za najmlajše v Idriji.

Pretekli konec tedna je v Idriji in njeni bližnji okolici potekala že 6. etapna dirka za VN Idrije. Dirka, ki je edinstvena v srednje evropskem prostoru in je namenjena mlajšim kategorijam dečkov in deklic ter mlajšim mladinkam, je tudi letos na štart privabila več kot sto tekmovalcev iz Slovenije, Avstrije in Srbije. Od petka do nedelje smo lahko spremljali zanimive boje za etapne zmage in generalno uvrstitev v vseh kategorijah.

V petek so se kolesarji pomerili na vzponu na Kanomeljsko razpotje, v soboto so opravili s kronometrom v Idrijsko belo, za konec pa so moči merili še na atraktivni dirki po ulicah Idrije. V stilu velikih dirk so tudi na idrijski zmagovalci oblekli majice za najboljše, in sicer: živosrebrno majico je oblekel zmagovalec dirke po času, najboljši hribolazec si je tako nadel cinabaritno majico z belimi pikami, zlato majico zmagovalec na letečih in končnih ciljih, najboljša dekleta pa so v slogu italijanskega Gira oblekla roza majico.

Po treh izjemno težkih etapah je Grega Podlesnik v kategoriji dečkov A zasedel tretje mesto v generalni razvrstitvi, medtem ko je bil njegov klubski tovariš Leon Klopčič skupno štirinajsti.

V posameznih etapah pa sta zasedla sledeča mesta:

  1. Etapa: Podlesnik 4, Klopčič 18,
  2. Etapa: Podlesnik 2, Klopčič 27,
  3. Etapa: Podlesnik 7, Klopčič 14.

V razvrstitvi Gorskih ciljev pa se je še dodatno izkazal Klopčič s sedmim mestom.

Odgovori