Še do zadnjih uspehov Primoža Rogliča se je cestnega kolesarstva oklepal stereotip dolgočasne vožnje s kolesi, kjer nekdo vedno zgubi zmago tik pred ciljem. Izpostavili bi RTV Slovenija, katera že nekaj let spremlja največje kolesarske dogodke , ki jih odlično oplemeniti s strokovnimi komentarji in zakulisnim dogajanje v tem izjemnem in predvsem globalnem športu. Tako je tudi slovenska javnost začutila kolesarski utrip, kateri je že dolgo prisoten po Evropi in Svetu.
KD Sevnica – Tanin Sevnica po svojih zmožnostih pet let vzgaja mlade cestne kolesarje pod strokovnim vodstvom trenerja Boruta Pirša. Ekipo trenutno sestavlja šest fantov v starosti 12 do 18 let. Glavni cilji so domače dirke za Pokal Slovenije ( cca 22 dirk ), mednarodne dirke v soseščini in posledično uvrstitev v nacionalno starostno selekcijo KZS. Rezultatsko najuspešnejša je kategorija U-15 z Grega Podlesnikom in Leonom Klopčičem. Grega zaseda 2. mesto PSLO po 17 dirkah, Leon pa 10. mesto. Grega Podlesnik je tudi član nacionalne selekcije, katera 22.08. odhaja v Berlin na eno največjih kolesarskih prireditev mlajših selekcij. Drejc Bedek in Matevž Sluga tekmujeta med mlajšimi mladinci, Gaber Vandur je zaradi pomanjkanja časa na žalost prenehal tekmovati. Jan Trotovšek si je z dobrimi rezultati pri starejših mladincih prav tako prislužil kar nekaj nastopov v nacionalni selekciji v tujini. Najmlajši član ekipe je Grega Muhič, kateri začenja kolesarsko pot v selekciji U-13.
Ekipo KD Sevnica – Tanin Sevnica še čakata dva meseca intenzivnega dirkanja, sledi kratek tritedenski premor in intenzivne aerobne priprave na naslednjo sezono. Ekipi bi želeli priključiti novo generacijo kolesarjev letnikov od 2006 do 2008, oz po dogovoru. Vse informacije na kdsevnica@gmail.com .

Odgovori