Loka pri Zidanem Mostu, 12. september 2020, štart ob 10.00, vožnja po občini Sevnica Brezplačna udeležba in uporaba e-koles 

Trasa: ravninska. Deloma asfalt in deloma makedam.

 

INFORMACIJEpetra.biderman@kstm.si

Prijave se  zbira do 11. 9. 2020. Za prijavo morate izpolniti prijavnico na https://www.kstm.si/kolo-fest-2020.html

Na dogodek lahko pridete tudi z vlakom – kolo daste na vlak ali pa uporabite e-kolo.
Iz smeri Zidani Most prispe vlak ob 9:11.
Iz smeri Sevnica prispe vlak ob 9:53.
Več informacij glede povezave – prihoda z vlakom povprašajte na Slovenskih železnicah.

 

Zberemo se na trgu v Loki pri Zidanem Mostu in dan začnemo z okrepčilom, ki ga bodo pripravili Loški zeliščarji.

Pot nas bo vodila po kolesarski poti do Šentjurja na Polju, kjer si bomo ogledali Kmetijo Zakrajšek in okusili dobrote, ki jih bodo za nas pripravili iz svojih mlevskih izdelkov.

Po krajšem postanku bomo vozili po asfaltirani kolesarski poti do Dolinškovega kozolca, kjer si bomo ogledali to arhitekturno čudo slovenskega podeželja ter etnološko zbirko na njem in kavsanje na Savi. Tu bodo ribje obarvano okrepčilo za nas pripravili v Akval d.o.o.

Polni energije bomo nadaljevali pot do Sevnice, na grad. Mogoče bomo na gradu deležni presenečenja, zagotovo pa ne bo manjkal kolesarski obrok in poživljajoč napitek domačega pivovarja Aljaža Papeža.

 

Dodatni program:

Za tiste bolj vzdržljive smo pripravili različne možnosti, kjer lahko svojo kolesarsko pot nadaljujete.

1) Grad Sevnica – Krakovo – Okroglice, Lovrenc / Lisca – Breg

Iz gradu, kjer je zaključek rednega programa, nadaljujete pot v smeri Planina. Pri Vinski kleti Mastnak zavijete v klanec, kjer se začne strmi del te poti.

V vasi Lisce lahko zavijete na levo proti Gostinstvu Močivnik. Vmes si ogledate tudi Razbor – najlepšo hribovsko vas v Sloveniji leta 2008. V Okroglicah v gostišču se okrepčate z okusnim kosilom. V kolikor je še želja po vzponu, nadaljujete do Lovrenca.

Če v naselju Lisce zavijete desno, se vzpenjate do Lisce, kjer je v Tončkovem domu nov najemnik in vas pričakuje z okusnimi jedmi.

2) Grad Sevnica – Pečje – Ajdovski gradec – Blanca

V primeru, da se odločite za obisk Ajdovskega gradca priporočamo nakup Ajdovske košarice. Več informacij dobite na info točki na gradu.

Za samostojen ogled se z gradu spustite in nadaljujete pot v smeri Blance. Na Gornjem Brezovem zavijete z glavne ceste levo proti Podvrhu. Po manjšem vzponu prispete do parkirišča pod Ajdovskim gradcem, od koder nadaljujete peš. Po vrnitvi iz naselbine lahko pot nadaljujete do Turistične kmetije Grobelnik, kjer se okrepčate. Nato nadaljujete pot v smeri Trnovca, mimo Kmetije Kobal, kjer so poznani po vrhunskem vinu. Sledi spust do Blance.

 

Udeležba na organiziranem kolesarskem izletu (po programu od Loke pri Zidanem Mostu do vključno gradu Sevnica) je brezplačna. Prav tako uporaba električnega kolesa, ki ga prevzamete na zbirni točki.

Za prijavo je potrebno izpolniti prijavnico zgoraj.

Dodatni program je po želji, ogledi in okrepčila niso organizirana in so samoplačniška.

 

Odgovori