Za kolesarje KD Tanin Sevnica je kljub Covid 19 in pomanjkanju tekmovanj, ena izmed najuspešnejših sezon.

Kljub majhnemu številu tekmovalcev, so dosegli vidne uspehe. Predvsem v kategoriji Mlajših mladincev, se je izkazal Grega Podlesnik, ki je osvojil več vidnejših uvrstitev:

  • Naslov državnega prvaka v kriteriju
  • Tretje mesto na državnem prvenstvu v kronometru
  • Dva druga mesta za Pokal Slovenije.

Skupno drugo mesto za pokal Slovenije

Z malo športne sreče pa bi bil lahko tudi skupni zmagovalec.

Leon Klopčič je zasedel skupno 12 mesto za pokal Slovenije. Bil pa je tudi prvič, od kar tekmuje, na stopničkah in sicer 3. mesto na VN AVTOMOJTER  zaključek sezone.

  1. mesto v pokalu je zasedel Klemen Jančič, ki pa se je tudi uvrstil med prvo deseterico – 8. mesto VN Straže.

Skupno so kljub malo številčni ekipi ekipno zasedli 4. mesto, z ne prevelikim zaostankom za ostalimi ekipami. Skupno je tekmovalo 58 mlajših mladincev.

V letošnji sezoni je prvič za tekmovalno ekipo nastopila tudi Katarina Jančič pri mlajših mladinkah. Skupno je dosegla 5. mesto za Pokal Slovenije.

Krona sezone pa je bilo 3. mesto na državnem gorskem prvenstvu. Ekipno pa visoko tretje mesto.

Pri dečkih C se je najbolj poznalo pomankanje tekmovanj, saj je bilo od predvidenih 22, samo 7.

Gregor Muhič je skupno zasedel za Pokal Slovenije 13. mesto.

Kljub poškodbi je tekmoval tudi Jan Trotovšek in bil na državnem Gorskem prvenstvu U-23 odličen šesti. Pri amaterjih pa je dvakrat osvojil 1. mesto. Zmagal je tudi na vzponu na Šmohor.

Ker je zanimanja za tekmovalni šport čedalje večji, bomo poleg obstoječih tekmovalcev za naslednjo sezono nadgradili še z štirimi tekmovalci v mlajših ekipah do 15 let.

Pri starejših mladincih pa bosta poleg Grega, Leona in Klemna, poskusila tudi nova člana Maj Starič in Matija Bregar, ki bosta  še nadgradila uspešno ekipo v letu 2020.

Za vse mlade nadobudneže kolesarstva, ki bi želeli trenirati, pa naj pokličejo trenerja Pirš Boruta na tel. 041 642 024.

Uspešen zaključek sezone, se je kot prejšnja leta končal z gorskimi kolesi na Kum.

Lep pozdrav!

Odgovori