Tekmovalci KD TANIN Sevnica so se od četrtka do nedelje udeležili kar treh kolesarskih dirk na Slovenskih tleh.
V četrtek je bilo na sporedu državno prvenstvo v vožnji na čas, tokrat v Kopru. Za razliko od lani je bila letos trasa ravninska. Taninovi kolesarji so tekmovali v kategoriji Starejših mladincev. Najbolje se je v borbi z uro odrezal Grega Podlesnik s šestim mestom, Klemen Jančič je zasedel 22. mesto, Matija Bregar 24. mesto in Leon Klopčič 29. mesto.
 
V petek je potekal Kriterij za Pokal Tadeja Pogačarja in VN Plastike Virant, ki je bil letos v Komendi na sporedu že tretjič.
Dolžina kroga v poslovni coni Komenda je znašala 1,1 km. Najprej so se pomerile najmlajše kategorije, za njimi pa mlajši mladinci, starejši mladinci, mlajše in starejše mladinke in članice.
Grega Muhič je v kategoriji dečkov C, dirko odpeljal zelo borbeno a je na koncu zasedel le osemnajsto mesto.
Pri Mlajših mladinkah je bila Katarina Jančič odlična četrta.
Pri Starejših mladincih pa so Sevničani zasedli naslednja mesta: Grega Podlesnik je zasedel četrto mesto, Klemen Jančič je bil šesti, Leon Klopčič pa štirinajsti.
 
V nedeljo je potekalo v Kopru Državno prvenstvo v cestni vožnji pod okriljem Kolesarske zveze Slovenije, na razgibani krožni trasi čez vzpon Markovec.
Nastopili so Taninovi Starejši mladinci. V veliki vročini sta dirko končala le Grega Podlesnik in Leon Klopčič na desetem in enajstem mestu.
Čestitke vsem!

Odgovori