Kolesarji KD TANIN Sevnica so se v soboto udeležili kolesarske dirke za Veliko nagrado Šenčurja – Memorial Bojana Udoviča in v nedeljo tradicionalne dirke za Pokal občine Tišina v Prekmurju.

V soboto so se kolesarji pomerili na Veliki nagradi Šenčurja – Memorialu Bojana Udoviča. Tekmovalci različnih kategorij so se pomerili v kriteriju, kjer so se po kvalifikacijskih dirkah najboljši uvrstili v finale. Ženske in najmlajše kategorije so namesto dirke na izpadanje vozile dirko na končni cilj. V drugi polovici dirke je nekoliko zagodlo vreme, saj je med dirko amaterjev začelo deževati. Tehnično zahtevna proga in ostri ovinki so prinesli tudi nekaj padcev, posebno na mokri podlagi.

V kategoriji Starejših mladincev je z odlično vožnjo Sevniškega trenerja Boruta Pirša prijetno presenetil Leon Klopčič z drugim mestom. Smolo pa je imel Grega Podlesnik, ki je kljub udeležbi pri dveh padcih zasedel šestnajsto mesto. Maj Starič pa je zasedel dvajseto mesto.

V kategoriji Dečkov B je Grega Muhič zasedel štirinajsto mesto, novinec Vik Starič pa dvajseto.

Zadnjo avgustovsko nedeljo je Kolesarski klub Tropovci organiziral 11. izvedbo pokala Občine Tišina, ki je štela za Pokal Slovenije. Udeležilo se je je preko 250 tekmovalcev. Na krožni dirki so se pomerile kategorije dečkov in deklic, mlajši in starejši mladinci ter mladinke, ženske in amaterske kategorije, potekala pa je tudi dirka cicibanov in šolskih otrok. Dirka je potekala na 5 km dolgem krogu.

V kategoriji Starejših mladincev je suvereno zmago dosegel Grega Podlesnik, Leon Klopčič je bil šesti, Klemen Jančič deseti, Maj Starič pa je zasedel enaindvajseto mesto.

S to zmago si je Podlesnik prislužil poziv selektorja mladinske kolesarske reprezentance Andreja Cimpriča za nastop na etapni dirki v Italijanski pokrajini Ligurija. Tam bo selektor izbiral kandidate za reprezentanco za nastop na Evropskem prvenstvu v cestni vožnji v Italijanskem Trentinu.

V kategoriji dečkov B sta Grega Muhič in Vik Starič zasedla petnajsto oziroma enaindvajseto mesto.

Pri Mlajših mladinkah je bila Katarina Jančič četrta.

    

Odgovori